torsdag 6 september 2012

Here we go again

Hej
Jag har försökt blogga några gånger men jag är så rädd för min egen skrivna text. Eller det kanske är avsaknadet av syfte som skrämmer mig, men om jag skulle göra det i utbildningssyfte så kanske det skulle kännas mer meningsfullt!

Anna

2 kommentarer:

 1. Jag tycker du har rätt när du säger, att utan syfte är det ingen ide att blogga! Inte behöver vi använda alla verktyg bara för att dom finns. I den här kursen kommer vi att använda blogg som ett rum där man kan reflektera. Och just i det bruk har jag märkt att det funkar väldigt bra också med andra studerande. Jag hoppas verkligen, att du kan känna att det blir meningsfullt!

  En liten teknisk tips:
  Jag rekommenderar, att du väljer: Inställningar>Inlägg och kommentarer>Visa ordverifiering - Nej. Det gör det mycket lättare för andra att kommentera i din blogg. Först om du börjar få spam, skall du sätta på Ja. (många av mina blogg vänner, som använder Blogger har sagt, att spamfilter är nu så bra, att ordverifikation är inte nödvändig, men naturligtvis är det så, att spammare lär fort, och det kan vara, att det blir nödvändigt att ha ordverifikation på senare).

  - Irmeli

  SvaraRadera
 2. Hej på dig!
  Helt utan kontakt har vi inte varit under senaste veckorna, även om du inte har skrivit nånting här. Jag fick nämligen länk till kursblogg, som du har startat med dina elever. Ändå skulle jag uppskatta, om du också visade lite levnadstäcken här också. Och det bästa är, att du nu skulle ha syfte :)

  Jag tycker att jag sa, att absolut minimum för bloggande är, att ni skriver ett inlägg per veckan. Det första skulle vara reflektion på närdagen. Sen några inlägg om det verktyg som er grupp valde för den här perioden. Jag skulle verkligen uppskatta, om du använde de verktyg som du håller på att lära, och berättade med dem, hur du kunde utnyttja dem pedagogiskt. Alltså, några inlägg kan koncentrera på det tekniska (t.ex. det kunde vara en slideshare presentation om hur man gör slidesharepresentationer), men andra kunde diskutera t.ex. hur man kunde utnyttja Google-dokumenter i undervisningen...

  Jag hoppas, att du hittar tid att skriva hit litet mera.

  - Irmeli

  PS Jag märker, att du har fortfarande kvar ordverifikation. Jag skulle uppskatta, om du tog det bort från Inställningar>Inlägg och kommentarer>Ordverifikation>Nej. När jag lämnar flera kommentarer per kväll, går det mycket fortare utan ordverifikation! (jag brukar göra så många fel, att det är ofta först fjärde försöket, som gäller!). Naturligtvis kan du ha ordverifikationen på igen, om du börjar få späm!

  SvaraRadera